Μοντέρνοι Χοροί

Μοντέρνο

Είναι ένα είδος χορού που εκπαιδεύει τον χορευτή/μαθητή σε διαφορετικές ποιότητες (lyrical, jazz, musical, contemporary). Παράλληλα δυναμώνει το σώμα και μαθαίνει στον χορευτή την τεχνική μέσα από μια δομή ασκήσεων για όλο το σώμα.

Στόχος είναι, να έχουμε έναν χορευτή έτοιμο και καλά προετοιμασμένο για διάφορα είδη χορού.

Σημαντική εδώ, είναι η έκφραση του χορευτή (performance) στην οποία εκπαιδεύεται σε κάθε μάθημα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις διάφορες ασκήσεις συναισθημάτων, και μέσα από τις διαφορετικές ποιότητες των ασκήσεων.

Hip Hop

Ο χορός hip-hop έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ χορού. Συνδυάζει μια ποικιλία από ελεύθερες δυναμικές κινήσεις, δημιουργώντας έτσι μια τέχνη ιδιαίτερα δημοφιλή στους εφήβους επιτρέποντάς τους να αυτοσχεδιάσουν και να προβάλλουν την προσωπική τους έκφραση. Η τέχνη αυτή συνδυάζει δύναμη, ορμή, ισορροπία και δημιουργικότητα. Με την πάροδο των ετών, διάφορα βήματα έχουν γίνει δημοφιλή, όπως: pops, chest pops και άλλα, όμως το βασικό στοιχείο παραμένει η προσωπική έκφραση αφού οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουν ή να εκτελέσουν μια κίνηση με τον δικό τους τρόπο.

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και ξεκίνα να χορεύεις. Δεν προάγεται μόνο η κοινότητα και η φιλία, αλλά και η υγιέστερη εικόνα του σώματος και το συγκεντρωμένο μυαλό. Δημιούργησε κι εσύ χορευτικές κινήσεις, μόνος σου ή με φίλους, και απόλαυσε την ενασχόληση με μια νεότερη τέχνη χορού όπως το hip hop.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το χιπ χοπ ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στις γειτονιές της Νέας Υόρκης. Οι χορευτές έβγαιναν στους δρόμους και χόρευαν στο ρυθμό διαισθητικά. Κανένας από αυτούς δεν είχε κάποια χορευτική εκπαίδευση. Σήμερα έχει εξελιχθεί επίσημα σε χορευτική τέχνη.

Σύγχρονο
 

Απελευθερώστε τη κίνηση και το σώμα σας μέσα απ’τον σύγχρονο χορό!

Ο σύγχρονος χορός έχει κυριαρχήσει στον κόσμο ως ένα από τα σημαντικότερα είδη χορού. Ενθαρρύνει τη δημιουργική ελευθερία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Οι λέξεις που εκφράζουν αυτό το είδος χορού:

  • Συστολή
  • Απελευθέρωση
  • Ασκήσεις δαπέδου
  • Πτώση και επαναφορά
  • Αυτοσχεδιασμός

Το syllabus (η ύλη) του συστήματος ISTD, έχει δημιουργηθεί από τον χορευτή και χορογράφο Dr Ross McKim και δέχεται επιρροή από τους χορογράφους Graham, Hawkins και Cohan. Η ύλη αυτή βοηθάει τους μαθητές να εξοικειωθούν σταδιακά με την τέχνη του σύγχρονου χορού.

Στη Ballet arts διδάσκουμε Contemporary ISTD syllabus, με στοιχεία Graham, Contact και Commercial Contemporary για όλες τις ηλικίες.

Μιούζικαλ
 

Υποκριτική, τραγούδι και χορός! Το θέατρο στο μεγαλείο του…

Κάθε χρόνο έχουμε όλο και περισσότερους μαθητές σε αυτό το τμήμα. Αυτό το είδος χορευτικού θεάτρου, έχει αρχίσει να κερδίζει μικρούς και μεγάλους λόγω των πολύπλευρων απαιτήσεων (τραγούδι, χορός και υποκριτική). Στο εξωτερικό είναι ήδη πολύ διαδεδομένο στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο.

Στο μάθημα του μιούζικαλ οι μαθητές μας περνάνε υπέροχα. Η μαγεία της μουσικής, ο λυρισμός των στίχων σε συνδυασμό με τις χορευτικές κινήσεις και την θεατρικότητα, δημιουργούν ένα μαγικό περιβάλλον όπου όλοι μαθαίνουμε αργά ή γρήγορα να χαλαρώνουμε…δυναμικά.

Αφεθείτε και εκπλαγείτε. Το μιούζικαλ αγαπάει όλες τις ηλικίες!

Τμήματα:

  • Παιδικό (από 9 ως 12 ετών)
  • Εφήβων (από 13 ως 21 ετών)
  • Ενηλίκων (αρχαρίων και προχωρημένων)