Εξετάσεις και βραβεία

ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Πολλοί πιστεύουν πως οι εξετάσεις προσθέτουν ένα άγχος στη ζωή του παιδιού τους και έρχονται σε εμάς με την ερώτηση «γιατί εξετάσεις;»

 1. Η διδασκαλία του μπαλέτου και μοντέρνου χορού γίνεται μ ευχάριστο τρόπο σε περιβάλλον εμπιστοσύνης και σεβασμού. Σκοπός μας είναι όλα τα παιδιά να πετύχουν το καλύτερο που μπορούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τον Δεκέμβριο οι δασκάλες διαλέγουν ποια παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις. Η διαλογή γίνεται προσεκτικά έχοντας υπόψη μας διάφορους παράγοντες. Όταν αποφασίσουμε ότι ένα παιδί είναι σε θέση να δώσει εξετάσεις τότε εσείς και το παιδί σας δεν πρέπει να ανησυχείτε. Όλη η δουλειά θα γίνεται μέσα στο μάθημα αρκεί βέβαια το παιδί να μην χάνει μαθήματα. Μέχρι τον Ιούνιο το παιδί σας θα νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση και χαρά για τις εξετάσεις του!
 2. Οι εξετάσεις του μπαλέτου και του μοντέρνου είναι οι πιο ευχάριστες που θα βιώσουν τα παιδιά σας. Γι αυτά είναι σαν μία παράσταση ή παρουσίαση της δουλειάς τους με σπουδαίο πλεονέκτημα το δίπλωμα, το μετάλλιο αλλά και την επιβράβευση απ όλους μας. Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση και μειώνετε σημαντικά το άγχος για τις σχολικές τους εξετάσεις.
 3. Για εσάς τους γονείς ο πιο σημαντικός λόγος του να δίνει το παιδί σας εξετάσεις είναι ότι διασφαλίζετε έτσι την ποιότητα και αξιοπιστία της σχολής. Οι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν πώς να ελέγξουν την ποιοτική διδασκαλία της σχολής ούτε και την σωστή τεχνική που χρησιμοποιείτε που είναι τόσο σημαντική στην ανατομική ανάπτυξη του παιδιού σας.
 4. Αν το παιδί σας δεν είναι έτοιμο για εξετάσεις έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στα classawards τα οποία έχουν το ίδιο ύφος και ύλη αλλά τα παιδιά δεν αξιολογούνται με λεπτομέρεια αλλά γενικά. Και σε αυτή την περίπτωση παίρνουν ένα μετάλλιο και ένα πιστοποιητικό το οποίο τους προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά.
 5. Topreschool δηλ. τα μικρά μας 3-5 χρονών λαμβάνουν ένα ιδιαίτερα χαρούμενο πιστοποιητικό. Τα μικρά δεν περνάνε από καμία αξιολόγηση απλά αισθάνονται περήφανα που παρουσίασαν τη δουλειά τους σε μία κυρία που ταξίδευσε από μακριά για να τα δει….
 6. To pre primary in dance είναιclass award μόνο. Τα παιδιά λαμβάνουν το δίπλωμα τους και το μετάλλιο τους .
 7. Από το primaryindance μέχρι και το grade 5 έχουμε την εναλλακτική των εξετάσεων ή των classawards. Στα πιο μεγάλα επίπεδα υπάρχουν μόνο οι εξετάσεις. Στις εξετάσεις τα παιδιά αξιολογούνται με μεγάλη λεπτομέρεια με βάση των κριτηρίων που έθεσαν η RAD και η ISTD και λαμβάνουν μετάλλιο και δίπλωμα. Στα classawards τα παιδιά αξιολογούνται γενικά και λαμβάνουν ένα αντίστοιχο δίπλωμα και μετάλλιο.

Μέσα από τις εξετάσεις της RAD και I.S.T.D. η σχολή και οι δάσκαλοι της ελέγχονται από τους αντίστοιχους οργανισμούς για την ποιότητα , τεχνική και ασφάλεια που χρησιμοποιείτε ως προς τα παιδιά σας.

Κύριο στοιχείο είναι βέβαια η πιστοποίηση από το κράτος της «Αναγνωρισμένης σχολής από το Κράτος “ αλλά αυτό σας καλύπτει ως προς την ίδρυση της σχολής και τον ανθρώπων που διδάσκουν. Από κει και πέρα το κράτος δεν έχει κανένα τρόπο να ελέγξει τη τεχνική, ασφάλεια και ήθος διδασκαλίας. Αυτό ελέγχεται μέσα από τις εξετάσεις.

 1. Οι εξετάσεις σας πιστοποιούν το επίπεδο των παιδιών σας μέσα από φορείς που μπορείτε εσείς να εμπιστεύεστε.
 2. Τα διπλώματα μας είναι παγκόσμια αναγνωρισμένα. Εκτός από την αναγνώριση αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση μετοίκησης σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου τα παιδιά σας άνετα θα μπορούν να συνεχίσουν από το επίπεδο που βρίσκονται ή ακόμη καλύτερα να συνεχίσουν κάτω από την ομπρέλα της RAD και της ISTD σε αντίστοιχες σχολές μιας και η RAD είναι δικτυωμένη σε 79 χώρες παγκόσμια.
 3. Τα διπλώματα μπαίνουν στο βιογραφικό του παιδιού σας και χρησιμοποιούνται για την ένταξη τους στα πανεπιστήμια του εξωτερικού . Όταν ένα παιδί κάνει αίτηση για το πανεπιστήμιο (κάποια στιγμή και στην Ελλάδα) πρέπει να δείξει και εξωσχολικές δραστηριότητες . Όσο πιο πλούσιο το βιογραφικό τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να το δεχτούν.
 4. Αν ο σπουδαστής θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του στο χώρο του χορού (εκτός Ελλάδας ή εξ αποστάσεως) τότε θα χρειαστεί να κατέχει διπλώματα.