Καθηγητές

ΛΙΖΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ


Γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε στο Λονδίνο, στο Royal Academy of Dance και είναι κάτοχος του Licentiate της Ακαδημίας. Στην RAD Τιμήθηκε με δύο βραβεία, ανατομίας και ιστορίας του χορού. Το 2002 ίδρυσε τη σχολή Ballet arts, η οποία χαίρει σεβασμού στο χώρο του χορού. Στη σχολή διδάσκονται τα δύο πιο αναγνωρισμένα συστήματά χορού παγκόσμια, της RAD και της ISTD. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι πρέσβυρα της RAD στην Ελλάδα για το CPD. Από το 2004 είναι mentor της RAD για το εξ-αποστάσεως πρόγραμμα του teaching certificate. Τα τελευταία χρόνια είναι και Practical Supervisor για το module 404 όπου παρακολουθεί νέες εκπαιδευόμενες δασκάλες. Είναι μέλος του συλλόγου της RAD και διετέλεσε μέλος της επιτροπής για δύο χρόνια. Σήμερα δουλεύει εθελοντικά για το σύλλογο. Είναι μέλος του ΣΙΣΧΕ. Κατέχει την άδεια διδασκαλίας του PBT, progressing ballet technique. Παρακολουθεί ετησίως 20 ώρες σεμιναρίων και ανεξάρτητων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης της RAD. Έχει ολοκληρώσει το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών διάρκειας 14 ωρών στο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Προτού εγκατασταθεί στην Ελλάδα, δούλεψε στο Λονδίνο, Αμερική, πανεπιστήμιο Reno, NV και Κύπρο, διδάσκοντας κλασικό μπαλέτο και dance and movement therapy σε σχολεία. Έχει τρεις κόρες τις Μανουέλλα, Μαίριλυν και Εμμέλεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΑΠΗ


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό και στην συνέχεια την κέρδισε ο χορός. Κάτοχος διπλωμάτων του Βρετανικού εκπαιδευτικού οργανισμού (ISTD) FDI, CDE στο Imperial Classical Ballet και Modern Theater Dance. Contemporary Dance Association του οργανισμού (BDQT), Progressing Ballet Technique. Από το 2003 μέχρι σήμερα παρακολουθεί ειδικά σεμινάρια και μαθήματα χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό, μερικά απο αυτά («Musical Theater Jazz, Modern dance, Birth College», «Μουσικόκινητική αγωγή (Μαρία Κυνηγού Φλαμπουρά)», «Hip Hop, Locking, Pooping (Γαλλία)», House Dance, Modern Technical, Urban Styles (Impus Tanz Vianna),Contemporary dance (Αιμέλια Μπενέτ, Τάσσος Μπεκιάρης, Βαγγέλης Ζαρκάδας, Αφροδίτη Βερβενιώτη), Rhythm section / tim Emotion ( με τον Μιχάλη Χαβαντάς), Street Dance and Commercial Hip Hop Masterclass (Dennis Victory, I.S.T.D) ). Το 2008 χόρεψε με την ομάδα «Σύμπραξη» και το 2013 τιμήθηκε από το 1 γυμνάσιο Γλυφάδας για την καλλιτεχνική δημιουργία στο φιλανθρωπικό φεστιβάλ»ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΕΙΑ». Το 2015 για φιλανθρωπικό σκοπό οργάνωσε μια βραδιά χορού με τίτλο «Disco night» για τον οργανισμό «Κιβωτός του κόσμου». Από το 2005 διδάσκει modern theater dance, classical ballet, theater jazz, hiphop, street jazz σε αναγνωρισμένες σχολές χορού, σχολεία και σεμινάρια.

ΜΑΙΡΗ ΚΟΚΚΑΛΗ


Ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με το χορό κάνοντας μαθήματα μπαλέτου, συστήματος RAD , μοντέρνου και συστήματος ISTD, αποκτώντας το δίπλωμα Advanced 2 στο μοντέρνο. Είναι κάτοχος διπλωμάτων διδασκαλίας DDI και DDE του ISTD στο μοντέρνο. Έχει ασχοληθεί με το hip hop και το Musical και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό (Αγγλία, Σκωτία). Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις χορού ως χορεύτρια και χορογράφος και διδάσκει από το 2011 μαθήματα μοντέρνου, hip hop και jazz.

ΘΑΛΕΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το χορό από 6 ετών παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου (RAD), μοντέρνου χορού (ISTD), jazz και παραδοσιακών χορών, δίπλα σε διακεκριμένους δασκάλους του χώρου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ερασιτεχνικές παραστάσεις χορού καθώς και σε παραστάσεις της Ομάδας RAD Youth Ballet. Είναι κάτοχος των Διπλωμάτων Certificate in Dance Teaching Studies και Diploma in Dance Teaching Studies με Διάκριση-Distinction της Royal Academy of Dance, London. Στο πλαίσιο της συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια, μεταξύ άλλων: Pointe Work Technique, Artistry and Musicality, New RAD Grades and Vocational Examination Syllabi, Creative Dance and Dance Teaching Methodology, Accommodating Students with Learning Difficulties, Arts Management, Θεατρικό Παιχνίδι, Εισαγωγή στην Ιατρική του Χορού κ.ά. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας στο Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Συμμετείχε ως βοηθός χορογράφου σε παραστάσεις της Ομάδος Νέων Ελλήνων Χορευτών. Από το 2006 εργάζεται σε αναγνωρισμένες σχολές χορού και σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο, έχοντας ως κύριες αρμοδιότητες τη διδασκαλία Κλασσικού Μπαλέτου και Δημιουργικού Χορού, τη χορογραφία στις ετήσιες μουσικοχορευτικές παραστάσεις και την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις της Royal Academy of Dance.

ΤΕΡΕΖΑ ΜΠΡΑΟΥΝ

Γεννήθηκε το 1965 στο Lyndhurst της Αγγλίας. Σπούδασε Κλασικό και Σύγχρονο Χορό, Jazz, Θέατρο και Μουσική στο «Arts Educational School» στην Αγγλία. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Royal Academy of Dance» στο Λονδίνο και αποφοίτησε το 1985 με τους τίτλους L.R.A.D (Licentiate of the Royal Academy of Dance) και A.R.A.D. (Advanced of the Royal Academy of Dance). Είναι μέλος της «Ακαδημίας» από το 1982 και «Tutor» απο το 2006 παραδίδοντας Σεμινάρια της R.A.D. για σπουδαστές και Καθηγήτριες. Εργάσθηκε ως Καθηγήτρια Κλασικού Μπαλέτου στο «Hammond School» (Chester της Αγγλιας), ενω χορογράφησε για το Musical «Joseph’s Technicolor Dream – coat» και για τις Θεατρικές παραστάσεις «Tess of the Derbaville’s» και «Othello». Aπό το 1988 που ήρθε στην Ελλαδα εργάσθηκε ως Καθηγήτρια Κλασικού Μπαλέτου στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού Σόφη Κατσούλη, ΄Αννα Πέτροβα, και Νίκη Κονταξάκη. Από το 2000 διδάσκει Κλασικό Μπαλέτο στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ) στα Προ-Επαγγελματικά και Επαγγελματικά Τμήματα. Στην Σχολή της ΄Ολιας Στεφανίδου είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού από την ίδρυση της Σχολής το έτος 1998 όπου, εκτός από τα τακτικά μαθήματα της Σχολής, παραδίδει και εξειδικευμένα ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για επαγγελματικά διπλώματα. Επίσης, διδάσκει στα «Καλοκαιρινά Σεμινάρια» που οργανώνονται από τη Σχολή με σκοπό την προετοιμασία των ενδιαφερομένων για τις Εισαγωγικές Eξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 1993-1997 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Advisory Panel) του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (R.A.D), ενώ συνεχίζει να είναι μέλος του Συλλόγου. Συνεργάσθηκε με την Valerie Aitkin ως «assistant repetiteur» το 2005 (Nutcracker) και το 2006 (Graduation Ball) στις παραστάσεις της Ομάδας Νέων Χορευτών. Κατά καιρούς έχει χορογραφήσει για Θεατρικές παραστάσεις, και το 2004 εργάσθηκε ως «assistant repetiteur» για το Μπαλέτο «A Midsummer Night’s Dream» που παρουσίασε στο Ηρώδειο η «La Scala Milano». Ειναι παντρεμένη στην Ελλάδα από το 1989, όπου και διαμένει μονίμως.

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Γεννημένη στην Κέρκυρα το 1988. Τα πρώτα της βήματα στον χορό τα πραγμστοποιει στην επαγγελματική σχολη της Αννας Πετροβα σε ηλικια 4 ετων. Συνεχίζει τις σπουδές της στην R.A.D. παίρνοντας το δίπλωμα AVD2 με έπαινο, αποφοιτεί με πτυχίο διδασκαλίας το 2010 και εγγράφεται ως Registered Teacher. Ταυτόχρονα στην κατοχή της έρχονται και τα διπλώματα Modern Theatre της I.S.T.D. και πάλι με έπαινο. Το 2012 φοιτεί στο Bird College στην Αγγλία musical Theatre δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους και χορευτές. Έχει παρακολουθήσει στην Ευρώπη σεμινάρια κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου, μουσικοκινητικής με κορυφαίους χορευτές και δασκάλους του καθε είδους. Επιπλέον είναι κάτοχος διπλώματος πιλάτες,συνεργάζεται με ανεξάρτητες ομάδες χορού ως επαγγελματίας χορεύτρια,εχει υπαρξει βοηθός χορογράφου στην ομάδα Hellas Youth Ballet και συνεχίζει την εξέλιξη της στη διδασκαλία στην R. A. D του Λονδίνου.

ΝΑΤΑΣΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος των Πτυχίων Διδασκαλίας της Royal Academy of Dance στον κλασικό χορό και του Imperial Society of Teachers of Dancing στον μοντέρνο χορό. Έχει αποκτήσει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει προσφέρει εθελοντικά την εργασία της στην Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού, χοροθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού για παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας, κ.ά. Τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει κλασικό και μοντέρνο χορό, jazz και hip hop σε αναγνωρισμένες σχολές χορού της Αθήνας.

PHILLIPA RICHARDS

Δασκάλα και εξετάστρια της RAD.
Προσκεκλημένη δασκάλα για το κλασσικό μπαλέτο.

ΦΑΝΗΣ ΚΡΙΚΩΝΗΣ

Δάσκαλος Hip-hop.

Ψάχνουμε για άτομα
να ενταχθούν στην ομάδα μας

Επικοινωνία!